top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıİrem Uşar

Tai Chi Mektupları 1

Merhaba,

Bu mektubum, yıllar içinde benimle tai chi çalışmış, çalışmak isteyip ertelemiş ya da bana "tai chi nedir, ne işe yarar?" diye sormuş sizler için.


Haftada bir kez mail kutunuza: Tai Chi felsefesi, meditasyon teknikleri, enerjiyi yoluna koyan Qigong çalışmalarını ve bazı motiflerin açıklamalı videolarını içeren kısa bir mektup düşecek. Mektup formatını, insanları birbirine yaklaştıran, samimi bir edebi tür olduğunu düşündüğüm için seçtim. Sizler de, eğer içinizden gelirse paylaştığım konularla ilgili düşüncelerinizi bana yazabilirsiniz.


Bilmeyenler için... 2002'den beri tai chi çalışıyorum. Herkes gibi ben de kendime has bir dünyayım. Hayallerime, sevdiklerime, sağlığıma, sanatıma (çocuk kitapları yazarıyım) sarılarak yaşamayı seçtim. Tai chi, benim dünyamın akar suyunu, nehrini, pınarını, okyanusunu akışkan ve temiz tutuyor. Zihnime ve gözlerime her gün yeniden ön yargısız, berrak, daha olumlu bir bakış yerleştiriyor. Nefesime kuvvet, düşünceme bereket, hayal gücüme ilham katıyor. Beni yeniliyor, netleştiriyor. Karanlığımı değil aydınlığımı besliyor.


Tai chi yolunu tuttum ve üzerinden 18 yıl geçti. İlk gün bana yürüyeceğim bu on sekiz yıldan bahsetselerdi, bu bana çok uzun, çok meşakkatli gelirdi. Oysa her gün verilen küçük çabalar, makul sürelerde gösterilen odaklanılmış özenler nelere kadir.


İlk defa veya yeniden tai chi öğrenmeye başlamak isteyen müstakbeller ya da halihazırda benimle çalışan arkadaşlarım... Bu mektuplarla, biriktirdiklerimi paylaşmak, karşılıklı bilgi akışı sağlamak niyetindeyim. Ayrıca Ekim ayında başlayacak online derslere katılmak ve bilgi almak için de bana mail atabilirsiniz: yaseminiremusar@gmail.com . Çalışmalarımız haftanın iki günü olacak ve birer saat sürecektir. Çevrenizde tai chi çalışmakla ilgilenecek kişilere bu mail'i iletebilirseniz mutlu olurum.


Maskeyle nefes alıp vermek zorunda kaldığımız bu günlerde: Ya belirsizliklerin soluğumuzu kesmesine, endişelerin bedenimizi paslandırmasına, korkuların bizi yalpalatmasına seyirci kalacağız.... Ya da gevşeyerek sağlam durmanın, nefesi doğallaştırmanın yöntemlerini öğrenecek, enerji çalışmalarıyla yaşam şevkimizi geri kazanacağız.


Şu dalgalı günlerle akmamıza yardım edecek kendi sakin, öz güvenli enerjimizi yeniden, yeniden, yeniden kurabiliriz.


Sevgimle...

Tai Chi Chuan, Yang Stil Kısa Formu izlemek için: https://www.iremusar.com/kisa-form-video


Tai Chi hakkında daha detaylı bilgi için: https://www.iremusar.com/tai-chi-nedir

Not: Tai Chi Mektupları'nı almak istemiyorsanız, konusuna "iptal" yazacağınız bir mail'i bana yollamanızı rica ederim.

--

İrem Uşar 0541 314 56 29 web          : https://www.iremusar.com



bottom of page